Publicat el Deixa un comentari

Presentacions de les Jornades Formatives per a la defensa jurídica del medi ambient

El Fons de Defensa Ambiental (FDA) organitza per sisè any consecutiu les Jornades Formatives per a la defensa jurídica del medi ambient. El conjunt de ponències tenen lloc del 6 de novembre al 4 de desembre de manera presencial a la seu de DEPANA (C/ Sant Salvador, 97, de Barcelona).

Les jornades, que estan organitzades pel FDA juntament amb la Clínica de Dret Ambiental de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, i amb el suport de DEPANA, l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Generalitat de Catalunya, tenen per objectiu ensenyar a defensar el medi ambient amb les eines del dret. La idea fonamental que motiva les xerrades és informar sobre els canals de participació de la ciutadania per a la defensa del medi ambient i promoure’n l’ús.

Podeu consultar les diferents presentacions als enllaços següents:

El dret humà al medi ambient en el dret internacional i el dret de la UE: vies de participació pública.

  • Adriana Fabra i Aguilar, consultora en dret i política ambiental i coordinadora de la Tuna Compliances Network (descarregar presentació).
  • Àlex Peñalver i Cabré, professor titular de Dret administratiu de la UB i coordinador de la Clínica jurídica ambiental de la UB (descarregar presentació).

La protecció del dret al medi ambient a la Constitució espanyola i a l’Estat d’Autonomia de Catalunya i el paper de la societat envers el medi ambient.

 • Mar Aguilera i Vaqués, professora titular de Dret constitucional de la UB i coordinadora de la Clínica jurídica ambiental de la UB (descarregar presentació).
 • Mireia Colomer Vilarrubia, graduada en ciències ambientals i membre de la cooperativa L’Arada (descarregar presentació).

L’accés a la informació ambiental.

 • Meritxell Cotrina Jové, advocada del Fons de Defensa Ambiental (descarregar presentació).
 • Josep Ramon Barberà Gomis, vocal de la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) i professor de Dret administratiu de la UPF (descarregar presentació).

La participació pública davant de les administracions públiques i l’accés a la justícia per a la defensa del medi ambient.

 • Àlex Peñalver i Cabré, professor titular de Dret administratiu de la UB i coordinador de la Clínica jurídica ambiental de la UB (descarregar presentació).
 • Eduardo Salazar Ortuño, advocat d’Environmental Law Alliance Worldwide (ELAW) i professor associat de la Universitat de Múrcia (descarregar presentació).

Els delictes ambientals i la participació de la ciutadania i dels grups en el procés penal.

 • Laura Ricart Rius, fiscal de la secció especialitzada d’urbanisme i medi ambient de la Fiscalia Provincial de Barcelona (descarregar presentació).

La normativa d’espais naturals i les vies de defensa ambiental en l’ordenació del territori i l’urbanisme: en particular, el sòl no urbanitzable.

 • Lluís-Xavier Toldrà i Bastida, advocat ambientalista i membre del Fons de Defensa Ambiental (descarregar presentació).
 • Francesc Coll, agent rural amb categoria de sotsinspector. Graduat en Prevenció i Seguretat Integral i llicenciat en Criminologia (descarregar presentació).

La prevenció i el control ambiental de les activitats i l’avaluació d’impacte ambiental.

 • Judit Ligüerre i Casals, advocada sòcia de Sinèrgia EDM i expresidenta de la Secció de medi ambient de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (descarregar presentació).
 • Gastón Medici-Colombo, investigador postdoctoral Juan de la Cierva en Dret Internacional públic de la Universitat de Barcelona i investigador associat al CEDAT (descarregar presentació).

Grans instal·lacions d’energies renovables i defensa del territori.

 • Sergi Saladié i Gil, geògraf, professor associat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i consultor en temes de paisatge, energia i planejament territorial (descarregar presentació).

Autoconsum i comunitats energètiques.

Podeu consultar el programa complet de les jornades a través d’aquest enllaç.

GALERIA DE FOTOS DE LES JORNADES

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *