Publicat el Deixa un comentari

Desmantellar els aparcaments de la zona de Can Sabadell del Delta del Llobregat

En relació al projecte de renaturalització de la zona de Can Sabadell del Delta del Llobregat, el Fons de Defensa Ambiental (FDA) ha elaborat un text en què denuncia “la contradicció patent, flagrant i clamorosa” de la zona d’aparcament d’aquest espai. “Que no es desmantelli significa que l’autoritat té plena consciència que s’actua al marge de la llei“, manifesta. Ara DEPANA ha demanat que tots els espais ocupats se sotmetin a avaluació ambiental, tant l’aparcament de taxis i el de visitants de l’espai i autobusos com el de l’aparcament VIP.

L’escrit de l’FDA, que DEPANA va presentar l’any passat a la Fiscalia Provicinal de Barcelona, insta a investigar AENA i a adoptar les mesures necessàries per a demantellar els aparcaments i arribar a un pacte per tal que la renaturalització dels terrenys es faci d’acord amb la qualificació de la zona com a espai protegit, ja que la zona de Can Sabadell on s’emplaça l’aparcament de taxis està inclosa dins la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) del Delta.

L’apacament per a taxis que donaran servei a la terminal 1 de l’Aeroport del Prat ocupa nou hectàrees de superfície i se situa a banda i banda del nou traçat de l’autovia C-31. Això suposa una ocupació directa de la zona humida de Can Sabadell, inclosa a la ZEPA. DEPANA ha fet arribar el cas a la fiscalia per un presumpte delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, contra l’ordenació del territori i de prevaricació urbanística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *