Publicat el Deixa un comentari

L’ONU insta a reconèixer l’ecocidi com un crim internacional

L’alt comissionat de l’ONU, Volker Türk, ha asseguerat que està d’acord a incorporar “l’ecocidi” –entès a grans línies com la destrucció del medi ambient– com un crim internacional i que pugui ser jutjat per la Cort Penal Internacional, segons ha recollit l’agència EFE.

“Secundo la discussió d’aquesta i altres mesures per expandir la rendició de comptes pels danys mediambientals, tant a nivell nacional com internacional”, va sostenir Türk al discurs d’inauguració de la 54a sessió del Consell de Drets Humans, que ha iniciat un període de quatre setmanes de reunions.

Türk va afirmar que s’ha de fer alguna cosa per contrarestar la “impunitat” de què actualment s’aprofiten persones i empreses que espolien el medi ambient.

En aquesta mateixa línia, l’alt comissionat va felicitar el Brasil, Bolívia, Colòmbia, l’Equador, Guyana, el Perú, Surinam i Veneçuela per les converses que han mantingut recentment per establir “una visió comuna” sobre el futur de l’Amazònia, que tots aquests països comparteixen. En aquestes mateixes discussions es va parlar de reconèixer el dret dels pobles indígenes que hi havia a aquesta regió natural a participar en la presa de decisions.

Türk va rebre com “una alenada d’aire fresc” l’anunci del Brasil de posar fi a la desforestació il·legal de la selva amazònica l’any 2030, així com el vot dels equatorians perquè s’aturi l’explotació petroliera al Parc Nacional Yasuní i la minera a la reserva natural del Chocó Andino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *