Publicat el 1 comentari

People’s Climate Case

El People’s Climate Case és un cas recent de litigació climàtica que actualment es troba pendent de resolució definitiva davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Així com en el cas Urgenda vs Països Baixos, es promou per particulars contra normativa en matèria de canvi climàtic, però en aquesta ocasió, i per primera vegada, mitjançant una demanda col·lectiva (de 10 famílies i una associació) de persones directament afectades, i contra els principals actes legislatius de la Unió Europea en la matèria (per tant, no contra un Estat sinó contra les institucions de la UE).

Aquesta demanda reclama que la normativa de la UE en matèria contra el canvi climàtic, concretament els objectius de reducció de gasos amb efecte hivernacle (GEI) que estableix (pel 2030, el 40% de reducció respecte als nivells de 1990), és insuficient per complir amb la protecció dels drets humans i amb el Dret internacional –en concret, amb els compromisos assumits a l’acord de París del 2016. A més, es relaciona directament aquesta insuficiència normativa amb els danys concrets que afecten cadascuna de les persones demandants de manera singular. Allò que es persegueix, en definitiva, és l’anul·lació dels actes legislatius a la vegada que se sol·licita l’establiment d’objectius de reducció de les emissions GEI més exigents i adequades (pel 2030, el 50-60% de reducció respecte al 1990).

L’enllaç el trobareu aquí.

L’Oscar Ramos i Daniel Cervera, autors d’aquest article, estan realitzant les pràctiques del Màster d’Accés a l’Advocacia a l’FDA durant el curs 2019-2020.

Un pensament sobre “People’s Climate Case

  1. […] Aquí, al Fons de Defensa Ambiental, ja vam publicar fa uns mesos una entrada relacionada amb el “People’s Climate Case”, un litigi europeu que està a l’espera de la resolució definitiva del Tribunal de Justícia […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *