L’energia és un dels principals sectors que contribueixen a empitjorar el canvi climàtic, atesa la dependència que té la humanitat dels combustibles fòssils. A poc a poc, i amb l’afany de complir els objectius imposats per diferents nacions, arriben noves propostes per explotar les energies renovables i anar deixant de banda els fòssils, que emeten gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera.
Una de les renovables més populars és l’energia solar, també anomenada energia del sol. És l’energia del sol que arriba a la Terra en forma de radiació electromagnètica i que es genera a partir de reaccions de fusió nuclear. És un tipus d’energia renovable, per la qual cosa se la considera energia neta, que no genera contaminants o almenys no tant com els que comporten les no renovables.
Itàlia pren una decisió contundent que Europa s’ho miren de prop
Itàlia ha prohibit la instal·lació de plaques fotovoltaiques a terres agrícoles. El govern italià regularà de manera més exhaustiva l’arribada massiva al camp d’instal·lacions fotovoltaiques i prohibeix la instal·lació de plaques solars a terrenys agrícoles. D’aquesta manera, prioritza la protecció de pagesos i l’equilibri ecològic, segons SOS Rural.
És un moviment polític “absolutament decisiu per al conjunt del camp al sud d’Europa, que està sent pressionat per regulacions locals i nacionals que faciliten “l’enrajolat” massiu de terres de cultiu propietat d’agricultors prèviament aclaparats amb una legislació que fa inviable la seva activitat”, declara SOS Rural.
Aquest moviment s’ha rebut amb aplaudiments per part de l’organització, que considera que “Itàlia estableix un precedent que ens anima a continuar denunciant els abusos de polítics i multinacionals davant dels agricultors i els ramaders”.
Per a la plataforma que agrupa organitzacions de tot l’Estat amb l’ànim de protegir l’agricultura, la ramaderia, la pesca i el turisme rural, la decisió d’Itàlia és una fita que és de sentit comú.
Font: Ecoticias.com